Dni kuchni myśliwskiej

Dania główne

Polędwica z jelenia z patelni 72,00 zł

zaprawiona winem ze szczepu primitivo

pieczony ziemniak, sałatka z buraków i wiśni

Schab z dzika 54,00 zł

panierowany w mące żołędziowej,

gołąbki z włoskiej kapusty

z pęczakiem i grzybami

Roladki z dzika z grzybami leśnymi 53,00 zł

duszone w żeliwnym garnku

poznańskie szagówki, buraczki zasmażane

Golonka z dzika 10,50 zł / 100 gr

pieczona z warzywami

tłuczone ziemniaki z jarmużem 14,00 zł

kapusta kiszona duszona

Skoki z królika w sosie śmietanowym 52,00 zł

poznańskie szagówki,

marchew z zielonym groszkiem

Napoje rozgrzewające:

Imbirowa pasja 10,00 zł

napar z imbiru z miodem, cytryną i sokiem z aronii – rozgrzewający i leczniczy napój na zimowe dni

Zbójnicka herbata po rosyjsku 12,00 zł

z konfiturą i małym „napięciem”

Herbata z goździkiem i pomarańczami 9,00 zł

pobudzająca i rozgrzewająca