Zgodnie z wielkopolską tradycją na Świętego Marcina proponujemy:

Przystawka:
Pierogi z gęsi okraszone cebulką         15,00 zł

Zupa:
Wiejska czernina z kaczki              14,00 zł
z szarymi kluseczkami 

Krem z dyni z masłem cynamonowym      12,00 zł

Danie główne:
Tradycyjna gęś wolno pieczona         62,00 zł

z pyzami drożdżowymi

i modrą kapustą ze śliwkami

lub sałatką z buraczków z wiśniami 

Deser:
Kuleczka lodów z pigwy             11,00 zł
otulona orzechami  w kremie szampańskim             
Węgierki marynowane w czerwonym winie  15,00 zł
na galaretce z maślanki z limonką,
wanilią i pomarańczą

Napoje rozgrzewające:
Imbirowa pasja                 10,00 zł
napar z imbiru z miodem, cytryną i sokiem z aronii
 – rozgrzewający i leczniczy napój na zimowe dni    

Herbata z goździkiem i pomarańczami        9,00 zł
pobudzająca i rozgrzewająca – wspaniała na słotę

Polecamy Wino Świętomarcińskie     60,00 zł
z winnicy Srebrna Góra w Krakowie     10,00 zł 

białe półwytrawne
(Solaris, Siegerrebe)

czerwone
(Colon, Rondo,
 Pinot noir précoce)