Jesień w restauracji Monidło

Przystawka:

Ziołowe grzanki z pieczoną dynią,

wędzonym twarogiem i rukolą, podane

z syropem imbirowo-pomarańczowym 12,00 zł

 

Zupa:

Krem z dyni z masłem cynamonowym 12,00 zł

 

Danie główne:

Kotleciki z górki cielęcej z kozim serem, polskimi winogronami i orzechami laskowymi, podane na plackach dyni 49,00 zł

Placki z dyni i cukinii ze szpinaku, kurek, groszku cukrowego i łososia 26,00 zł

 

Deser:

Sernik z dynią na spodzie czekoladowym

z glazurą pomarańczową, sosem karmelowym

i crunchy migdałowym 15,00 zł

  

Napoje rozgrzewające:

Imbirowa pasja 10,00 zł

napar z imbiru z miodem, cytryną i sokiem z aronii – rozgrzewający i leczniczy napój na zimowe dni

 

Zbójnicka herbata po rosyjsku 11,00 zł

z konfiturą i małym „napięciem”              

 

Herbata z goździkiem i pomarańczami 9,00 zł

pobudzająca i rozgrzewająca – wspaniała na słotę