Jesień w restauracji Monidło

Przystawka

Sałaty z półgęskiem 24,00 zł

Ziołowe grzanki z pieczoną dynią,

wędzonym twarogiem i rukolą

z syropem imbirowo-pomarańczowym 12,00 zł

Zupa:

Krem z dyni z masłem cynamonowym 12,00 zł

Wiejska czernina z szarymi kluskami 14,00 zł

Danie główne:

Tradycyjna gęś wolno pieczona 62,00 zł

z pyzami drożdżowymi,

modrą kapustą ze śliwkami

lub

dynią z brukselką

Placki z dyni, cukinii, szpinaku, kurek, 28,00 zł

łososia i groszku cukrowego

Pierogi z gęsią i jabłkiem 30,00 zł

okraszone cebulką

Deser:

Gruszka gotowane w herbacie Roibos, 15,00 zł

sos jeżynowy z czekoladą ze smakiem rachatłukum

Lody z dyni z olejem z pestek dyni 10 zł

Napoje rozgrzewające:

Imbirowa pasja 10,00 zł

napar z imbiru z miodem, cytryną i sokiem z aronii – rozgrzewający i leczniczy napój na zimowe dni

Herbata z goździkiem i pomarańczami 9,00 zł

pobudzająca i rozgrzewająca – wspaniała na słotę

Zbójnicka herbata po rosyjsku 11,00 zł

z konfiturą i małym „napięciem”