Zgodnie z wielkopolską tradycją na Świętego Marcina proponujemy:

 

Przystawka:

Pierogi z gęsi okraszone cebulką 15,00 zł

Zupa:

Wiejska czernina z kaczki 14,00 zł

z szarymi kluseczkami

Krem z dyni z masłem cynamonowym 12,00 zł

Danie główne:

Tradycyjna gęś wolno pieczona 63,00 zł

z pyzami drożdżowymi

i modrą kapustą ze śliwkami

lub sałatką z buraczków z wiśniami

Deser:

Kuleczka lodów z pigwy 11,00 zł

otulona orzechami w kremie szampańskim

Węgierki marynowane w czerwonym winie 14,00 zł

na galaretce z maślanki z limonką,

wanilią i pomarańczą

Napoje rozgrzewające:

Imbirowa pasja 10,00 zł

napar z imbiru z miodem, cytryną i sokiem z aronii

– rozgrzewający i leczniczy napój na zimowe dni

Zbójnicka herbata po rosyjsku 11,00 zł

z konfiturą i małym „napięciem”

Herbata z goździkiem i pomarańczami 9,00 zł

pobudzająca i rozgrzewająca – wspaniała na słotę